جدیدترین اخبار
پربازدید های هفته
بیشترین نظر
وب گردی
بسته‌های ویژه خبری
اخبار چهره‌ها
اخبار نهادها و سازمان‌ها

مجمع واحیا ۱۴۰۳ | چرا مجمع واحیا لغو شد؟

۱۲:۱۶ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳
مطابق اطلاعیه کدال در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ مقرر شد مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان منتهی به سال مالی ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در تاریخ ۴ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار گردد، اما این مجمع یک روز قبل از برگزاری لغو شد، دلیل لغو مجمع چیست؟
مجمع واحیا ۱۴۰۳ | چرا مجمع واحیا لغو شد؟

به گزارش نبض بورس، مطابق اطلاعیه کدال در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳ مقرر شد مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان منتهی به سال مالی ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ در تاریخ ۴ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار گردد، اما این مجمع یک روز قبل از برگزاری لغو شد، دلیل لغو مجمع چیست؟

دو نفر از سهامداران واحیا به نام‌های شرکت ثروت افزون سمین و آقای سید مصطفی صفوی رئیس سابق هیئت مدیره شرکت واحیا که مالک ۰.۱۸ درصد از سهام شرکت هستند اقدام به شکایت مبنی بر تحصیل سهام شرکت اصلی توسط شرکت فرعی، سلب حق رأی و نیز عدم امکان عضویت در هیئت مدیره به طرفیت شرکت مهندسی قائم سپاهان در مجتمع قضایی صدر تهران نمودند.

اولین ثبت و ارجاعات موضوع در تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۳ در سامانه ثنای شرکت درج گردید.

براساس این شکایت و به گفته‌ی مدیرعامل شرکت، قاضی پرونده به قوانین زیر توجه ننموده است:

۱. فصل ششم قانون بازار سرمایه درخصوص تعیین هیئت حل اختلاف سازمان بورس به عنوان مرجع رسیدگی به اختلافات سهامداران و ناشران 

۲. قانون برنامه توسعه هفتم درخصوص مهلت ۳ ساله برای سلب حق رأی سهام متعلق به شرکت‌های فرعی از سهام شرکت مادر

۳. قانون رفع موانع تولید و تعریف آن از امکان دارا بودن ۱۰ درصد از سهام شرکت به عنوان سهام خزانه

که با این شکایت به احتمال قوی صدور دستور موقت برای منع حق رأی شرکت‌های مهندسی قائم سپاهان، نگین معادن احیا سپاهان و سایر سهامداران خوانده‌ی دعوی دارای معادل ۵۴ درصد از سهام ایجاد می‌گردد و بنابرین تلاش اقامه کننده دعوی تا صدور دستور موقت منع استفاده از حق رأی نیز پیش رفت.

از طرفی هیئت مدیره شرکت واحیا براساس تکلیف قانونی مندرج در قانون تجارت مبنی بر رعایت تساوی حقوق صاحبان سهام اقدام به لغو مجمع نمود.

بیان این نکته حائز اهمیت است که تحصیل سهام شرکت اصلی توسط شرکت فرعی طبق ماده ۲۸ دستورالعمل حاکمیت شرکتی ممنوع است و طی مهلت قانونی طی فرآیند‌هایی باید رفع شود، اما الزامات مبنی بر عدم امکان عضویت در هیئت مدیره و سلب حق رأی سهام تحت مالکیت شرکت فرعی در زمان حاضر در مقررات وجود ندارد.

در این پرونده این نکته نیز حائز اهمیت است که در ماده ۲۷۶ لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت آمده که شخص یا اشخاصی که مجموع سهام آن‌ها حداقل یک پنجم مجموع سهام شرکت باشد می‌تواند در صورت تخلف به هزینه خود علیه رئیس یا تمام یا بخشی از اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل اقامه دعوی نماید. اما خواهان در این پرونده بیش از ۲.۵ درصد از سهام شرکت را ندارند و صلاحیت لازم برای دادخواست را ندارند.

از شرکت فرعی مهندسی قائم سپاهان خواسته شد تا ۱۸ مهرماه ۱۴۰۳، سهام شرکت اصلی را واگذار نماید در غیر اینصورت بر اساس قانون هر سال موظف به پرداخت مالیات بر سود تعلق گرفته به آن خواهد شد.

در تاریخ ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ شرکت مهندسی قائم سپاهان و آقای محمود اسلامیان از شرکت واحیا، علی یوسف پور، محمدعلی یزدان جو، مجتمع نگین معادن احیا و آقای محمود شهشهانی پور طرح دعوی نموده و درخواست خسارت ۱۰ میلیارد تومانی و نیز دستور موقت مبتنی بر توقف عملیات اجرائی صادر و اعلام کرد.

لغو مجامع تغییر اعضا

در تاریخ ۵ آبان ماه ۱۴۰۳ دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ مشهد به شرکت واحیا ابلاغ کرد که در نتیجه‌ی تخلفات مالی و باتوجه به حجم بالای اسناد و مدارک و حفظ ادله مرتبط با وقوع جرم مقرر است که با توجه به اینکه هر گونه تغییر در ارکان مدیریتی شرکت، بیم آن دارد که این اسناد و مدارک از دسترس خارج گردد لذا مستند بر مواد ۹۰ و ۹۵ قانون آیین دادرسی کیفری تا اطلاع ثانوی از برگزاری هر گونه مجمع عمومی در راستای تغییر ارکان مدیریت شرکت خودداری نماید.

۱ دیدگاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۶
0
0
شهشهانی پور مدیر دزد و بی کفایت و نالایق، کاش روزی این دزدی افشا شود
پاسخ دهید
سایت نبض بورس از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.