جدیدترین اخبار
پربازدید های هفته
بیشترین نظر
وب گردی
بسته‌های ویژه خبری
اخبار چهره‌ها
اخبار نهادها و سازمان‌ها

زیر سوال بردن منافع سهامداران | آیا دکوثر و دامین پاسخگو هستند؟

۱۱:۰۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
سهامدار عمده داروسازی کوثر و داروسازی امین طی قراردادی متعهد به فروش سهام خود به داروسازی دکتر عبیدی می شوند اما در ایفای این تعهد مشکلاتی پیش می آید. نبض بورس به بررسی این مشکلات و آثار آن بر منافع سهامدار خرد پرداخته است.
زیر سوال بردن منافع سهامداران | آیا دکوثر و دامین پاسخگو هستند؟

به گزارش نبض بورس، سهامدار عمده داروسازی کوثر و داروسازی امین طی قراردادی متعهد به فروش سهام خود به داروسازی دکتر عبیدی می شوند اما در ایفای این تعهد مشکلاتی پیش می آید. نبض بورس به بررسی این مشکلات و آثار آن بر منافع سهامدار خرد پرداخته است:

گروه شرکت داروسازی کوثر به عنوان شرکت اصلی و داروسازی امین، طرح توسعه کوثر امین، هلپاک و شیمیایی امین داروئی سپاهان به عنوان شرکت‌های فرعی و شرکت پخش مکتاف به عنوان شرکت وابسته می‌باشد.
براساس شفاف سازی داروسازی عبیدی؛ سهامداران عمده شرکت داروسازی کوثر و سهامداران عمده شرکت داروسازی امین طی قراردادی متعهد به واگذاری سهام خود به شرکت داروسازی دکتر عبیدی مطابق با قرارداد بوده اند که از این بابت مبلغ ۲۰ میلیارد ریال نیز به عنوان بخشی از مبلغ قرارداد به ایشان پرداخت شده است.

  • اما سهام شرکت دکوثر در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ توسط آقای بانکی که ۱۸ درصد از سهام این شرکت را دارا می‌باشد به میزان ۸.۳ درصد به نام این شخص و ۰.۹۸ درصد از سهم شرکت مدیریت توسعه سپند فردا (سهامی خاص) فروخته شد؛
  • و در همین تاریخ نیز در معاملات شرکت داروسازی امین؛ ۴.۵۲ درصد از شرکت امین سلامت بهاران (سهامی خاص) و ۷.۲۷ درصد از شرکت تلاش انگیزه دارای آریا (با مسئولیت محدود) فروخته شد. 

اما این سهام به داروسازی دکتر عبیدی فروخته نشد بنابراین با خودداری متعهدین به فروش، داروسازی دکتر عبیدی براساس مراحل حل اختلاف پیش بینی شده اقدام نموده و افشای مراتب بر اساس دستورالعمل افشای سازمان بورس، در حال حاضر دستور موقت قضایی در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱ مبنی بر منع هرگونه خرید و فروش، نقل و انتقال سهام سهامدار عمده و همچنین هرگونه تغییر در سرمایه شرکت اخذ شده است.
رای دادگاه در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ ابلاغ گردید، اما دکوثر و دامین درخواست تجدید نظر دادند.

اما در تاریخ ۷ بهمن ماه ۱۴۰۲ برحسب تقاضای شرکت دعبید دستور موقت مبنی بر منع انتقال ۹۹۹۹۸ سهم از یکصد هزار سهم (معادل ۹۹.۹۸ درصد از کل سهام) متعلق به آقای محمود بانکی در شرکت‌های پیشرفت و فتح کوثر امین و امین سلامت بهاران و منع تغییرات سرمایه در شرکت‌های مذکور تا اتخاذ تصمیم در ماهیت امر صادر گردیده است پس در این راستا شرکت‌های دکوثر و دامین نیز مخاطب دستور موقت مبنی بر منع انجام هرگونه نقل و انتقال به شرح دستور موقت می‌باشند.

زیر سوال بردن منافع سهامداران | آیا دکوثر و دامین پاسخگو هستند؟

این شرایط در حالی اتفاق افتاده که مجوز افزایش سرمایه ۱۹۰۰ میلیارد ریالی دامین از محل سود انباشته به منظور برخورداری از معافیت مالیاتی تا پایان سال از تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ تا ۶۰ روز زمان دارد وگرنه ابطال خواهد شد.

از طرفی نیز مجوز افزایش سرمایه ۹۰۰ میلیارد ریالی دکوثر از محل سود انباشته به منظور برخورداری از معافیت مالیاتی تا پایان سال از تاریخ ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۲ به مدت ۶۰ روز اعتبار دارد وگرنه ابطال خواهد شد البته در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ مجمع افزایش سرمایه برگزار شد که در این مجمع ناظر بورس تاکید بر عدم انجام این مجمع و عدم تصویب افزایش سرمایه به دلیل پرونده دعبید داشت.

هم اکنون از تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ نماد دامین(امروز ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ نماد باز شد) و دکوثر از تاریخ ۴ بهمن ماه ۱۴۰۲ به علت شفافیت در اطلاعات تعلیق می‌باشند...

در بین این اطلاعیه‌ها این اطلاعیه که در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ منتشر شد بسیار جای تعجب دارد که منع نقل و انتقال سهام مربوط به سهامدار عمده بوده و مربوط به سهامدار خرد نمی‌باشد:

  • آیا تعلیق نماد مربوط به سهامداران خرد نیست؟
  • آیا افزایش سرمایه مربوط به سهامداران خرد نیست؟
  • آیا اینکه شرکت از معافیت مالیاتی افزایش سرمایه برخوردار باشد به منافع سهامدار خرد ارتباط پیدا نمی‌کند؟
  • آیا اینکه سهام در ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ به چه شرکتی فروخته شده، به سهامدار خرد ارتباطی ندارد؟
پاسخ دهید
سایت نبض بورس از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.