به گزارش نبض بورس، شاخصهای بازار سرمایه در اذر ماه نیز رکورشکن شدند و توانستند شرایط خوبی برای سرمایه گذاران رقم بزنند و به همین واسطه امید و اعتماد نیز آرام آرام درحال بازگشت به بورس است. شاخص کل بورس تهران پایان ماه گذشته یعنی ۳۰ آبان ۱۴۰۳ بر روی عدد ۲ میلیون و ۲۵۷ هزار واحدی بود و در پایان معاملات این ماه به ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار واحدی رسید که در مجموع توانست بازدهی ۱۸.۷ درصدی را در کارنامه خود به ثبت برساند که این بازدهی از اسفند سال ۱۴۰۱ تا کنون بی سابقه بوده و میتوان گفت که در این ماه شاخصهای بازار سرمایه رکورد شکستند.
در ادامه مسیر نیز شاخص کل هم وزن نیز تا حدود زیادی رکودشکنی کرد و این شاخص از ۳۰ آبان ماه گذشته از عدد ۷۱۹ هزار و ۸۵۷ واحدی به تراز ۸۲۷ هزار و ۲۷۱ واحدی رسید و با رکوردشکنی ادامهدار توانست بازدهی ۱۴.۹ درصدی را در کارنامه خود به ثبت برساند.
محمد غفوری، کارشناس بازار سرمایه درخصوص شرایط بازار در گفتگو با نبض بورس گفت: «از ریزشهای اخیر و افزایش تنشهای سیاسی، میتوان گفت بازار به کمترین و ارزانترین حالت خود رسیده بود. در آذر ماه، با کمرنگتر شدن مسائل سیاسی و انتخاب دولت جدید در آمریکا، سیگنالهای مثبتی برای بازار سرمایه ارسال شد و شاهد تغییر روند مثبتی بودیم.»
وی توضیح داد: «انتخاب ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا، سیگنال مثبتی برای بازار بود. همچنین، انگیزههایی که بازار ساز برای رشد بازار نشان داد، چه از منظر مالی و چه از نظر بازار پولی، نشاندهنده این است که آنها نگران رشد بازار نیستند. در ماه اخیر، بازدهی سهام بزرگ تقریباً بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد و سهام کوچک نیز حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشتند.»
این کارشناس بازار سرمایه در پیش بینی معاملات دی ماه گفت: «به نظرم در دی ماه، سهام کوچک و متوسط که در چند وقت اخیر رشد نداشتند، میتوانند مورد توجه بازار قرار بگیرند و احتمالاً رشد خوبی داشته باشند. بهخصوص با توجه به اینکه در آذر ماه، سهام بزرگ بازدهی خوبی داشتند، برعکس در دی ماه، این سهام کوچک خواهند بود که توجه بیشتری را جلب میکنند.»
غفوری تشریح کرد: «از منظر بنیادی، ما مشکل خاصی نداریم. یکی از چالشهای مهم حذف دلار نیما بود که شکاف بین نرخ دلار آزاد و نیما سبب کاهش رغبت به سرمایهگذاری در بازار شده بود. با از بین رفتن این چالش، میتوانیم امیدوار به روزهای بهتری برای بازار سرمایه باشیم.»
وی ادامه داد: «بسیاری از شرکتها نرخ ارزش صادراتی خود را بین ۴۵ تا ۴۷ هزار تومان ثبت کردهاند. اگر برای پیشبینیهای مالی، نرخ میانگین ۶۰ تا ۶۳ هزار تومان را در نظر بگیریم، به نظر من ارزش فعلی بازار، کف بنیادین آن است. البته در مسیر، اصلاحاتی را خواهیم داشت.»
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «اگر کاهش تدریجی نرخ بهره اتفاق بیفتد و اعتماد سرمایهگذاران به بازار مجدداً شکل بگیرد، میتوانیم روزهای خوبی را برای بازار سرمایه شاهد باشیم. به طور کلی، پیشبینی من این است که سهام کوچک و متوسط در دی ماه وضعیت بهتری خواهند داشت و بازار برای رشد مجدد در آینده پتانسیل خوبی دارد.»