گزارش ماهانه
برچسب منتخب
جدیدترین اخبار
پربازدید های هفته
بیشترین نظر
وب گردی
بسته‌های ویژه خبری
اخبار چهره‌ها
اخبار نهادها و سازمان‌ها

سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد

۱۲:۰۹ - ۲۱ تير ۱۴۰۴
پتروشیمی بوعلی سینا در حالی برای برگزاری مجمع عمومی عادی در تاریخ ۲۹ تیر ماه مهیا می‌شود که در ۱۲ ماهه منتهی به پایان اسفند با سکانداری سید محمد احمدزاده، عملکردی ضعیف از نرخ تورم به ثبت رساند. عملکرد این شرکت را با نبض بورس بررسی کنید.
سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد

به گزارش نبض بورس، پتروشیمی بوعلی سینا در حالی برای برگزاری مجمع عمومی عادی در تاریخ ۲۹ تیر ماه مهیا می‌شود که در ۱۲ ماهه منتهی به پایان اسفند با سکانداری سید محمد احمدزاده، عملکردی ضعیف از نرخ تورم به ثبت رساند. عملکرد این شرکت را با نبض بورس بررسی کنید. 

  • برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.


سید محمد احمدزاده از اواخر سال ۱۳۹۷ به عنوان مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا منصوب شد.
در اسکیل ۱۲ ماهه، درآمد عملیاتی بوعلی ۳۴% رشد داشت و با افزایش بالاتر و معادل ۵۰% در بهای تمام شده به حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان سود ناخالص رسید. این در حالیست که شرکت در مدت مشابه قبل حدود ۱۳۶۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص شناسایی کرد. درحالی سود ناخالص از ۱۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد که تنها قلم هزینه‌های عمومی اداری و فروش به ۶ هزار میلیارد تومان می‌رسد. 

سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد به لطف افزایش بالای ۳۰۰ درصدی سایر درآمد‌های عملیاتی ناشی از شناسایی سود تسعیر ارز، سود عملیاتی رشد ۲۹ درصدی را تجربه کرد.
از دیگر نکات مورد توجه عملکرد ۱۲ ماهه می‌توان به افزایش ۱۸۰ درصدی هزینه‌های مالی اشاره نمود. این قلم به بالای ۶۶۰ میلیارد تومان رسید که از افزایش ریسک مالی شرکت حکایت می‌کند. 
 درآمد غیر عملیاتی به مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان به کمک شرکت آمد تا سود خالص رشد پایین‌تر از ۲۹ درصدی را تجربه نکند. این بخش از درآمد ناپایدار و بی ارتباط به فعالیت اصلی شرکت بوده و افزایش سهم آن در سبد درآمدی شرکتمی تواند از کیفیت سود بکاهد.
 
سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد  
کمتر از ۳۰% از فروش شرکت صادراتی است وبیشترین سهم در سبد فروش شرکت به ریفرمیت و برش سنگین مربوط می‌شود. در ۱۲ مقدار فروش با کمتر از ۵% رشد همراه بود و عمده رشد فروش از افزایش نرخ ناشی شد. 

در دوره ۱۲ ماهه، حاشیه سود ناخالص به دلیل عدم کنترل هزینه‌های تولید با کاهش مواجه بودهاست. اما به لطف افزایش سایر درآمد‌های عملیاتی و درآمد‌های غیر عملیاتی، حاشیه سود عملیاتی و حاشیه سود خالص درجا زدند.
 

سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد  گفتنی است بوعلی در مجمع مربوط به سال ۱۴۰۲، معادل ۷۰۰۰ ریال به ازای هر سهم به میزان ۹۸% از سود هر سهم را بین سهامداران توزیع کرد.
شرکت در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۴ نیز معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان فروخت که نسبت به ۳ ماهه ۱۴۰۳، ۵۹% رشد داشت. رشدی که عمدتا به لطف افزایش نرخ بوده است. 
 
سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد  
نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر برای نوسازی زیرساخت‌ها، چالش‌های ایمنی و مدیریت بحران، تامین پایدار انرژی، فرایند‌های مدیریتی کند و پیچیده، توسعه فروش صادراتی، سرعت بالاتر افزایش هزینه‌های تولید نسبت به رشد فروش و لزوم کنترل بهینه هزینه‌ها و ... همچنان از چالش‌های پیش روی پتروشیمی بوعلی سینا با ارزش بازار ۹۲ همتی است که باید دید آقای احمدزاده در جایگاه مدیرعاملی شرکت برای رفع آنها چه خواهد کرد...
 
سهامداران پتروشیمی بوعلی سینا در راه مجمع | معیار‌های سودآوری بوعلی درجا زد