در نشست عرضه اولیه فروی چه گذشت
سهام عدالت آموزش بورس پیش بینی بورس افزایش سرمایه سهامداران عمده حقیقی
برچسب منتخب
جدیدترین اخبار
پربازدید های هفته
بیشترین لایک
بیشترین نظر
وب گردی

در نشست عرضه اولیه فروی چه گذشت

۱۸:۱۸ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
بهنام حسینی زاده عضو هیات مدیره باما در نشست معارفه ذوب آهن اصفهان(فروی) برای حضور در فرابورس گفت: شرکت همزمان با تولید شمش روی در نیمه دوم دهه 70 در مجاورت باما راه اندازی شد در سال 77 تاسیس مرکز شرکت در اصفهان و فعالیت شرکت تولید شمش گریدهای بالا است.
در نشست عرضه اولیه فروی چه گذشت

به گزارش خبرنگار نبض بورس، این شرکت ظرفیت تولید 10 هزار تن را دارد که با 10 تا 20 درصد نوسان مثبت و منفی دارد، سرمایه شرکت 60 میلیارد تومان است که آخرین افزایش سرمایه  اواخر سال گذشته روی داده است.

وی در خصوص صنعت روی نیز گفت: چین بزرگترین تولید کننده این صنعت با 5 میلیون تن تولید است که بزرگترین مصرف کننده این فلز نیز است، پرو ، استرالیا و هند در جایگاه های بعدی قرار دارند، در کشور ایران ظرفیت تولید 400 هزار تن ایجاد شده که به دلیل کمبود خوراک تولید 180 هزار تن است، چشم انداز صنعت در 6 ماه گذشته با توجه به موجودی انبارهای رسمی lme که در کمترین مقدار بودند و به حدود 50 هزار تن رسیده است، افزایشی پیش بینی می شود.

وی با اشاره به افزایش تقاضا در چین گفت: آینده مصرف روی در دنیا  تضمین شده و عمده مصرف این فلز نیز در گالوانیزه و شرکت های فولادی است، با توجه به برتری تقاضا نسبت به عرضه چشم انداز افزایش قیمت برای این فلز متصور است.

حسین زاده ادامه داد: شرکت ذوب  روی اصفهان مالک 2.3 شرکت باما است که تا پایان سال بر اساس مقررات حاکمیت شرکتی این سهام در بورس عرضه می شود، شرکت باما نیز مالک 99.7 درصد شرکت فروی است و 0.3 درصد این شرکت نیز به هزار نفر از پرسنل این شرکت در سالیان قبل است.

وی با تشریح فرایند تولید که از تامین خاک و کنسانتره آغاز می شود، افزود: ذوب آهن روی اصفهان 5 کوره ولز دارد که تکنولوژی این کوره ها به صورت انحصاری در اختیار شرکت قرار دارد و کاملا بومی سازی و ساخت داخل بوده و از 5 سال پیش این کوره ها فعالیت دارند.

حسین زاده اظهار کرد: این کوره ها ظرفیت تبدیل خاک 5 درصد به 35 درصد را دارا هستند و چنانچه عیار ورودی افزایش پیدا کند، عیار نهایی نیز بیشتر خواهد بود، یعنی هر چه عیار فلز در مخازن ابتدایی در سکل اول تولید بیشتر باشد ، محتوای فلزی بیشتری از خط تولید بدست می آید و هر چه عیار کمتر باشد محتوای فلزی کمتری از خط تولید حاصل می شود.

وی ادامه داد: خاک به قسمت دیگری منتقل و به دلیل محدودیت مخازن با اسید سولفوریک منحل شده، تصفیه می شود و با هیدراسیون ناخالصی ها جدا شده و پس از انتقال به بخش الکترولیز  و در یک سیکل 24 ساعته سیکل روی از کاتد جدا شده و با شارژ ورق روی در کوره با خلوص 99.5 درصد استیحصال  می شود .

وی با بیان اینکه شرکت ذوب روی اصفهان قابلیت تولید ورق با خلوص 99.5 درصد را داراست که 3 درصد تبدیل به خاک سرباره می شود، اذعان کرد: عیار روی در سرباره 76 درصد است که برای تولید اکسید روی استفاده می شود.

حسین زاده سایر محصولات فروی را سرباره روی با 400 هزار تن، کیک روی با 8000 هزار تن و سولفوریک با 2000 هزار تن دانست و افزود: در 6 ماهه ابتدایی امسال مشکل فروش داشتیم و در پایان دی ماه موجودی شمش 1500 تن با برآورد قیمت جهانی 2300 دلار که ارزش 3 میلیون دلاری دارد، همچنین 1100 تن کنسانتره با قیمت 2000 دلار و ارزش  1.1 میلیون دلاری داریم و 4.4 میلیون دلار موجودی انبار شرکت در پایان دی ماه است.

وی ادامه داد: برای فروش شمش دو مقوله داریم یکی قیمت جهانی که بر اساس بورس جهانی فلزات لندن است که ملاک عمل در بازارهای جهانی و داخلی است و بر اساس نرخ تسعیر به ریال تبدیل می شود، نرخ تسعیر بر اساس مصوبه بانک مرکزی است که چه میزان ارز نیمایی، چقدر ارز سنا و چه مقدار نیز برای واردات خود شرکت در نظر گرفته می شود.

به گفته حسینی زاده نرخ گذاری قیمت شمش داخلی در بورس کالا بر اساس نرخ دلار و نرخ LME است و یکی از مهم ترین مزیت های شرکت حضور در مجاورت شرکت باما است که تامین مواد اولیه، خاک روی و بخشی از طریق سهمیه دولت از معدن انگوران و بخشی نیز از خاک کم عیار شرکت باما است که ورودی کوره های ولز است.

وی گفت: این شرکت علاوه بر قرارداد بلندمدت و دریافت خاک از معدن باما، دارای سهمیه از معدن انگوران است. روند تولید شرکت حاکی از افزایش از حدود 7.2 هزار تن به بیش از 9 هزار تن در سال های اخیر گردیده است.

حسن زاده ادامه داد: فروش محصولات شرکت عمدتا صادراتی و به بازارهای جهانی بر اساس قیمت های جهانی است و ارز حاصله بر اساس بخشنامه های بانک مرکزی و بر اساس ترکیبی از ارز نیما و سنا به فروش می رسد.

وی افزود: از مهمترین اتفاقات در بازار سرب و روی داخل، لغو محدودیت صادرات از نیمه پاییز و آغاز صادرات شرکت و همچنین کاهش عوارض صادرات کنسانتره سرب از 20% به 12% است.

به گفته حسین زاده شرکت درصد راه اندازی کوره های ولز جدید و تغلیظ هوی مدیا است که می تواند تا 2000 تن به ظرفیت تولید شرکت بیافزاید. پتانسیل های شرکت از جمله راه اندازی واحد کنسانتره سرب 70% به ظرفیت 2000 تن، افزایش دسترسی به خاک پرعیار به دلیل راه اندازی معدن مهدی آباد و مجاورت در سال آینده و انجام مطالعات امکان سنجی برای استحصال مواد معدنی مانند نیکل و کبالت و کادمیوم از کیک های لیچ است.

عضو هیات مدیره شرکت باما مهمترین مزیت شرکت ذوب روی اصفهان را کامل بودن زنجیره تولید از خاک تا شمش ، بکارگیری کوره های ولز برای استفاده از خاک کم عیار که بهای تمام شده شرکت کمتر از رقبا است عنوان کرد و افزود:  با استفاده از زغال سنگ ، سبب احیا خاک روی تا دمای 1200 درجه شده و بخار روی در برج های خنک کننده به اکسید روی 35 تا 50 درصد تبدیل می شود که تولید شمش روی از آن به مراتب کم هزینه تر از خاک معمولی است.

پاسخ دهید
سایت نبض بورس از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.