نگاهی بنیادی به عرضه اولیه فروی
سهام عدالت آموزش بورس پیش بینی بورس افزایش سرمایه سهامداران عمده حقیقی
برچسب منتخب
جدیدترین اخبار
پربازدید های هفته
بیشترین لایک
بیشترین نظر
وب گردی

نگاهی بنیادی به عرضه اولیه فروی

۱۸:۱۶ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
ذوب روی اصفهان که با نماد فروی روز سه شنبه در فرابورس عرضه خواهد شد، از زیر مجموعه های شرکت باما (کاما) است که 99 درصد سهام فروی را در اختیار دارد.
نگاهی بنیادی به عرضه اولیه فروی

به گزارش نبض بورس، موضوع فعالیت شرکت طبق ماده ۳ اساسنامه عبارت است از اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری از معادن تولید شمش احداث کارخانه های مربوط و انجام کلیه عملیات بازرگانی مرتبط با فعالیت های شرکت.

به موجب پروانه بهره برداری شماره 400/14047 مورخ 1378/12/14 بهره‌برداری از کارخانه با ظرفیت ۵۰۰۰ تن در سال در تاریخ بیست و پنجم دیماه ۱۳۷۸ آغاز شده همچنین ظرفیت اصلی تولید این کارخانه از ابتدای سال ۸۶ به ۱۰ هزار تن شمش روی در سال رسیده است.

تاریخچه فعالیت شرکت

شرکت ذوب روی اصفهان در تاریخ هفدهم تیر ۱۳۷۸ شماره 13995 با سرمایه ای معادل 5000 میلیون ریال  در اداره ثبت شرکتهای اصفهان به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد. البته موافقت اصولی تولید ورقه روی با ظرفیت ۱۰ هزار تن در سال و سرمایه 15000 میلیون ریالی بر روی زمینی به مساحت ۱۰۰ هزار متر مربع در مجاورت مجتمع معدنی ایرانکوه اصفهان شرکت باما در تاریخ بیست و پنجم دیماه ۱۳۷۴ تحت شماره 8778/600  توسط وزارت معادن و فلزات به نام شرکت باما با همکاری فرآوری روی پارس صورت گرفت و طی سال‌های ۱۳۷۵ و ۱۳۷۶ حدود ۲۰ درصد از عملیات ساختمانی و ۱۰ درصد از عملیات تهیه تجهیزات کارخانه به انجام رسیده بود. در سال ۱۳۷۶ به علت شرایط خاص مالی و کمبود وجه مورد نیاز برای برای ادامه کار و همچنین تغییرات مدیریتی طرح با رکود مواجه و عملیات ساخت متوقف شد. در سال ۱۳۷۷ مدیریت جدید و فعال شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر که از سهامداران عمده شرکت باما است تصمیم گرفت طرح مزبور را در قالب یک شرکت جدید و مستقل با سرمایه‌گذاری گروه های صنعتی و معدنی امیر و باما مجدد فعال نماید و در تاریخ 26 آبان ماه ۱۳۷۷ سهامداران شرکت به جهت تکمیل کارخانه سرمایه خود را از 5000 میلیون ریال به 8000 میلیون ریال افزایش دادند و پس از تکمیل و راه اندازی کارخانه در تاریخ 25 دی ماه ۱۳۷۶ تولید آزمایشی خود را آغاز نمود و طی صورتجلسه هیئت مدیره مورخ 20 اردیبهشت ۱۳۷۹ به دلیل انتقال مرکز اصلی شرکت به محل کارخانه واقع در اصفهان، کیلومتر ۲۰ جاده ذوب آهن شماره ثبت شده در بالا به شماره ثبت ۶۶۷ تغییر یافت. همچنین بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ پنجم آذر ماه ۱۳۹۷ سرمایه شرکت از محل سود انباشته به ۶۰  میلیاردتومان افزایش و مورخ 25 اسفند ماه ۱۳۹۷ نوع شرکت از سهامی خاص به عام تغییر یافت.

فعالیت های شرکت در سال‌های اخیر

ساخت پروژه کوره ۵ و بهره‌برداری در سال ۱۳۹۶ ؛ شروع ساخت سوله اکسید در منطقه هاپر؛ راه اندازی پروژه سولفور سرب در سال ۱۳۹۶؛ ساخت استخر و رسوبات سالن محلول؛ ساخت رمپ کیکهای تسویه کبالت و نیکل؛شرکت  پس از انجام و تکمیلساخت فیلتر‌های واحد خردایش و ذوب و جمع‌آوری محصول بگ فیلترها و بازیافت آنها، بهسازی بگ فیلتر واحد ذوب جهت کنترل حداکثری گرد و غبار جهت پاکسازی محیط زیست به شرح زیر و انجام پروسه های اداری در سال ۱۳۹۷ موفق به خروج از لیست صنایع آلاینده شده و برای پنجمین سال متوالی مشمول مالیات عوارض آلایندگی نخواهد بود.

بررسی صنعت: عرضه و تقاضای روی 

70 درصد تولید روی از استخراج معادن و 30 درصد ا زطریق بازیافت حاصل می شود که طبق براورد انجمن بین المللی روی، عملیات زیرزمینی 64 درصد، عملیات زیرزمینی و روباز 21 درصد و عملیات روباز 15 درصد تولید جهانی را تشکیل می دهند. در استخراج معادن کنسانتره، محتوی 50 تا 55 درصد روی است و در بازیافت عیار کنسانتره 15 تا 25 درصد است.سدباطله نیز حاوی 4 تا 8 درصد روی است. تولید روی در سال 2018 حدود ۱۳ میلیون تومان بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد ۴ درصدی داشته است. چین با تولید ۵.۰۵ میلیون تن بزرگ ترین تولیدکننده روی محسوب می شود. کشورهای پرو ، استرالیا و هند به ترتیب با تولید 1387، ۸۴۸ و ۸۴۴  هزار تن در رتبه های بعدی تولید قرار دارند. با وجود اینکه عرضه جهانی روی در سال‌های ۲۰۱۸ 1.5 درصد افزایش داشته و به ۱۳.۴ میلیون تن رسید در مقابل تقاضای 14.5میلیون تنی یک تن کمتر بود. این افزایش تقاضا ناشی از افزایش 1.6 درصدی در چین ،۲.۲ درصدی آلمان، ۱.۷ درصدی ایالات متحده و 2.2 درصدی بلژیک بوده است.

بررسی وضعیت سودآوری شرکت 

بر اساس آخرین صورت مالی منتشره که مربوط به دوره 9 ماهه حسابرسی نشده فروی برای سال منتهی به 29 اسسفند 1398 است، شرکت توانسته 1486 ریال سود به ازای هر سهم محقق کند که نسبت به دوره مالی مشابه رشد 137 درصدی داشته است.

درآمدهای عملیاتی طی این مدت با رشد 126 درصدی،  232.7 میلیارد تومان بود در حالی که بهای تمام شده تولید با افزایش 139 درصدی 138.4 میلیارد تومان بوده که سود ناخالص 94.2 میلیارد تومانی را برای فروی به همراه داشته که رشد 109 درصدی را نشان می دهد.

هزینه های فروش با رشد 139 درصدی 4.5 میلیارد تومان گزارش شده حال آنکه این رقم در دوره مشابه قبلی 1.8 میلیارد تومان بوده، شرکت از محل سایر درآمدها 1.5 میلیارد تومان درآمد داشته که در دوره مشابه قبلی این رقم صفر بوده، بر این اساس سود عملیاتی 91.2 میلیارد تومانی نصیب فروی شده که با کسر هزینه 837 میلیون تومانی مالی و افزود شدن رقم 3.7 میلیارد تومان از محل سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی(درآمد سرمایه گذاری ها) به 94.2 میلیارد تومان قبل از اعمال مالیات رسیده، مالیات بیش  از 5 میلیدر تومانی شرکت طی 9 ماهه سال جاری در نهایت به سود خالص 89.1 میلیارد تومانی فروی  منجر شده است.

پاسخ دهید
سایت نبض بورس از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.